Op vrijdag 21 juni en zondag 23 juni voert KamerFilharmonie Der Aa het werk Päân I van Cornelis Dopper uit. Dopper schreef dit werk, evenals Päân II, in 1915, in de periode dat hij als assistent-dirigent van Willem Mengelberg werkzaam was bij het Concertgebouworkest. Päân I is een ééndelig, zelfstandig orkestwerk.

Voorafgaand aan het werk van Dopper brengt KamerFilharmonie Der Aa de Nederlandse première van een werk van een componist die, net als Cornelis Dopper, in Leipzig bij Carl Reinecke heeft gestudeerd: het Concert voor twee piano’s en orkest van Max Bruch. Solisten in dit werk zijn Martijn en Stefan Blaak. Voor de pauze voert KamerFilharmonie Der Aa de romantische Siegfried Idyll van Richard Wagner en het Konzertstück voor vier hoorns en orkest van Robert Schumann uit. De gerenommeerde hoornisten Hans van der Zanden, Joost van der Elst, Guido Rooyakkers, en de jonge, talentvolle, Groningse hoornist Hendrik Marinus zullen in dit werk soleren.

De concerten vinden plaats op 21 juni 2013 (Grote Kerk, Emmen, aanvang 20.15u) en 23 juni 2013 (De Oosterpoort, Groningen, aanvang 15.00u). Toegang: € 15,- (regulier) en € 12,50 (korting). Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.deraa.nl.

Categorieën: Nieuws