Op zondagmiddag 9 maart organiseert muziekvereniging Wilskracht Amersfoort het project “Denkend aan Holland. In een coproductie werkt het Regionaal Concert Orkest Wilskracht (RCOW) samen met negen Amersfoortse dichters aan een unieke middag waarin muzikanten en literaire kunstenaars elkaar op een bijzondere manier zullen ontmoeten. 

Het thema van deze middag, “Denkend aan Holland”, komt tot uiting in de Nederlands getinte muziekstukken en de nieuwe Hollands getinte gedichten die voor deze gelegenheid worden geschreven.
Het hoogtepunt van het concert is het werk “Ciaconna Gotica” van de Nederlandse componist Cornelis Dopper. Het is een van de bekendste werken van Dopper. Het werk is speciaal voor het RCOW gearrangeerd door Ton van Grevenbroek en beleeft op deze dag de wereldpremière. “Ciaconna Gotica” is een mooie muzikale en technische uitdaging voor de muzikanten van het RCOW.

Mis deze unieke kans om de synergie tussen dichters en muzikanten mee te maken niet! Kom op zondagmiddag 9 maart naar de Icoon in Amersfoort!

Concert: Regionaal Concert Orkest Wilskracht “Denkend aan Holland”
Datum: 9 maart 2014
Aanvangstijd: 14:30 uur
Locatie: ICOON, Leeghwater 1-3 3825 MR Amersfoort
Kaarten en informatie: www.wilskracht-amersfoort.nl

Categorieën: Nieuws