Archive for februari 2020

Videoverslag overhandiging boekje met liefdesbrieven

Vrijdag 7 februari overhandigde voorzitter Joop Stam van de Stichting Cornelis Dopper het boekje “Pamorah, Cornelis Dopper’s onsterfelijke geliefde” aan Klaas Ykema Westerhuis. Ykema-Westerhuis is de kleinzoon van Pamorah, die eigenlijk Sophie Zimmerman heette.

Het boekje bevat 21 liefdesbrieven en twee briefkaarten. De brieven zijn geschreven door de in Stadskanaal geboren componist aan Sophie Zimmerman. Dopper noemde haar liefkozend Pamorah en gaf zichzelf de naam Pamor. Tot een serieuze relatie is het echter nooit gekomen.

 

Boek met liefdesbrieven van componist Cornelis Dopper uitgebracht

Ter gelegenheid van Dopper’s 150ste verjaardag heeft de Stichting Cornelis Dopper een boekje gepubliceerd onder de titel Pamorah, Dopper’s onsterfelijke geliefde. Het boekje bevat uittreksels uit de brieven die Dopper in de periode 1898 -1900 schreef aan zijn vriendin Sophie Zimmermann, alias Pamorah.De brieven zijn voorzien van commentaar van voorzitter Joop Stam van de Stichting Cornelis Dopper. Ze geven een duidelijk beeld van de tragische afloop van Doppers relatie met Sophie. Ook wordt uit de brieven duidelijk hoe hij leefde in die jaren. Zelf omschreef hij het als een voortdurende achtervolging door “twee vrouwen”: Zorg en Armoede.

Het boekje is verkrijgbaar bij de plaatselijke Read Shop in Stadskanaal of te bestellen via duinen.stam@ziggo.nl. Prijs: € 7,50, verzendkosten € 4,00.